• Disztribúció / Nagykereskedelem / Projekt

Turay Ida Színház: bemutatkozott Magyarországon a KV 2 Audio ESR rendszere!

2014. szeptember 01.

Több hónapos felújítási munkák után, 2014. nyarán a VIII. kerület szívében új otthonra talált a Turay Ida Színház társulata. A létesítménybe vadonat új hangrendszer került, a KV 2 Audio és hazai disztribútora jóvoltából itt kapott helyet hazánk első ESR hangrendszere, amelyet a gyártó speciálisan színházi alkalmazásra fejlesztett ki.

Turay Ida Színház: bemutatkozott Magyarországon a KV 2 Audio ESR rendszere!

A Turay Ida Színházat több mint másfél évtizede magánszínházként alapították és eddig vándorszínházként működött. 2014 nyárán állandó otthonra lelt a megújuló Józsefváros szívében, a Kálvária téren. A társulat immár saját, 312 férőhelyes  kőszínházban játszhat.

A szeptember 20.-i megnyitó ünnepség óta már több ősbemutatót is tartottak, még a beköltözés évében október 18.-án volt a Bubamara című musical nagy sikerű premierje.

A társulat sok gyerekdarabot és musicalt játszik, ezért a tervezés során prioritást élvezett a kitűnő hangminőség. A KV 2 Audio közel 25 éves tapasztalattal rendelkező disztribútora, a Fullrange Kft. az új helyszín ismeretében a kifejezetten színházi felhasználásra megalkotott dupla ESR rendszer megfelezéséről állapodott meg a színházzal, viszont az EX sorozattal kiegészítette azt.

A nézőtér rövid, de igen széles, így a színház technikusaival egyeztetve a szimpla ESR front hangot egy reverse sztereó körrel erősítette meg a center pozícióban, amely az EX szériából let kialakítva. Szintén EX hangfalak dolgoznak a zenekari árokban, valamint színpadi kontrollként is, és EX szubok kerültek a front-hang job és bal oldalára is. A teljes KV 2 Audio installáció a következőkből áll:

2 db ESR 212 (left-right front)

2 db ESR 2800

2 db EX 1.8

2 db EX 12 (frontfill)

4 db EX 12 (sidefill)

2 db EX 10 (background)

2 db EX 10 (zenekari árok)

4pcs JK P

Nemes Richárd technikai igazgató elmondta, hogy egy magas minőségű, de egyedi és költséghatékony hangrendszert szerettek volna, mert a teljes mikrofonparkot is le szerették volna cserélni. “Egy gazdaságos megoldást kellett találnunk, mert nem költhettünk a teljes keretet csak egy nagy új hangrendszerre, mert senki sem élvezhetné ki a KV 2 Audio nagyon pontos hangleképzését és tiszta hansugárzását, ha azt pl. régi hangforrásokkal használjuk. Ezért vadonat új Sennheiser vezeték nélküli mikrofon rendszert helyeztünk üzembe, és így most mindenki a lehető legjobb minőségben hallhatja az előadásaink minden hangjának összes részletét, mert a KV 2 hangfalak mindent visszaadnak. Így természetesen maximálisan elégedettek vagyunk a hangrendszerrel!”

A színház beköltözéskor felelős hangtechnikusa, Hídvégi Dániel mindíg csak mosolygott, amikor bekapcsolták a hangrendszert: “Már korábban is hallottam a KV 2 hangját, ezért ajánlottam az első pillanattól. Olyan hangzást kapott a színház, mintha egy nagy studió hangrendszere szólna. Nagyon elégedettek voltunk a hang felbontásával, amely számukra sokkal fontosabb volt, mint a hangerő. A rendszer egyébként is olyan erőteljes, hogy messze nem is tudtuk teljesen felcsavarni a hangerőt.”

A Fullrange Kft. lehetőséget biztosít a szakmabeli érdeklődőknek, hogy a Turay Ida Színházban előzetes egyeztetés után bemutassa a KV 2 Audio hangrendszert. 

< Vissza az előző oldalra
Top