• Disztribúció / Nagykereskedelem / Projekt

0 termék

Bíborvörös Alesis Crimson Mesh Kit

2016. szeptember 20.

Az Alesis Crimson Mesh Kit tökéletes átmenetet képez az őt megelőző közép / felső kategóriás felszerelések (Forge és Command), és az őt követő prémium kategóriás Strike Kit között. Felső kategóriás felszerelés lévén egyaránt megtalálhatóak benne az előző szériák jó tulajdonságai, valamint természetesen újítások is. Az Alesis a termék nevében is utal a szettben található dobtestek megújult, szemnek is tetszetős színezésére.

Bíborvörös Alesis Crimson Mesh Kit

A „közös nevező”

 

A Forge / Command / Crimson Mesh Kit egyaránt az Alesis Advanced Drum Module névre keresztelt dobaggyal rendelkezik, amely jelenleg az Alesis legerősebb dobmodulja.

A dobagyon fejhallgató kimenet, MP3/CD bemenet, USB/MIDI csatlakozás, MIDI ki- és bemenetek találhatók, valamint 628 féle különböző dob/cintányér/effekthang. A dobagyba 50 komplett dobszett van gyárilag beleprogramozva, melyeken természetesen változtathatunk, de ezen kívül még 20 egyéni „kit”-et hozhatunk létre a saját ízlésünknek megfelelően.

 

Testesebb dobtestek

 

A legmeghatározóbb különbségeket hardware fronton találjuk, az Alesis ugyanis egyre inkább igyekszik az akusztikus dobokhoz hasonló ütőfelületekkel ellátni a felszereléseit. Hálóbőrös dobtesteket már láthattunk a Command Kit-nél is (pergő, lábdob), de az Alesis Crimson Mesh a cég első olyan szerelése, mely teljesen hálóbőrös dobtestekkel rendelkezik. Ráadásul ezek az Alesistől új, figyelemfelkeltő bíborvörös színezést kaptak.

A 12”-os pergőn, a 8”-os felsőtamokon, a 10”-os oldaltamon és a 8”-os lábdobon egyaránt húzhatunk a hálóbőr feszességén, kedvünk szerint állíthatjuk a babák segítségével, hogy mennyire legyen feszes / laza a bőr.

A lábdobot kivéve az összes dobfelület kétzónás, külön-külön állíthatjuk a felület és a káva hangját.

A cinek esetében nagy változások nincsenek, a lábcin és a beütő maradt a már korábbi szériákból ismert 12”-os ütőfelület (a beütő lefogásra érzékeny). A kísérő esetében jelentős előrelépés a 14”-os háromzónás ütőfelület.

A lábdob ütőfelülete elég nagy és masszív ahhoz, hogy duplázót szereljünk rá, szőnyegre helyezve tépőzáras rögzítéssel jól bírja a rámért ütéseket, nem csúszkál.

A karám a már Command Kitnél megismert króm szerkezet, melynek ívelt elemei esztétikai szempontból is egy professzionális felszerelés benyomását keltik. Az ütőfelületek könnyen mozgathatóak rajta, az összeszerelése egyszerű és ésszerű.

Ezen kívül a szetthez természetesen jár az elengedhetetlen lábcin kontroller pedál, egy Alesis lábgép, egy tápegység, plusz a szükséges tartozékkábelek, valamint a rögzítéshez szükséges hardware elemek, és az összeszereléshez nélkülözhetetlen szerszámok.

 

Benyomások

 

              Dobos „karrierem” nagy százalékát akusztikus dobok mögött töltöttem / töltöm, ezért kifejezetten tetszik az Alesis azon törekvése, hogy az igazi dobtestekhez hasonló ütőfelületekkel lássa el a felszereléseit. A hálóbőrős dobok a bőrfeszesség állíthatóságának köszönhetően élethűbb játékélményt nyújtanak, mivel valamelyest mi állíthatjuk be, hogy a bőr mennyire dobja vissza a dobverőt egy ütést követően.

              Az ütőfelületek igen érzékenyek a különböző dinamikákra, valamint az érzékenységén külön-külön is lehet állítani. A korábbi szériáknál megismert paraméterek mentén (hangerő, reverb, EQ low/mid/high) testreszabhatjuk az összes dob hangját, így a dobagyban található 628 hangból rengeteg különböző hangzást ki lehet hozni.

A dobagyban található gyári hangokkal kapcsolatban jelentősen nem változott a véleményem, mivel már a Forge és Command Kit kipróbálása során megismertem az Advanced Drum Module-t. Volt jó pár szett, amely tetszett, volt néhány, amely kevésbé, de a fent említett testreszabási lehetőségek mellett szerintem mindenki bőven találhat olyan hangokat/hangzásokat, melyek számára kedvesek.

Az USB/MIDI csatlakozási lehetőségnek köszönhetően különféle VST programokkal könnyedén készíthetünk otthon akár demófelvételeket is, valamint ilyen módon dobhang-arzenálunk megsokszorozódik, hiszen a különböző VST instrument programokban (és a letölthető Plugin-ekben) található felszerelések hangjait is megszólaltathatjuk.

Összességében úgy vélem, hogy az Alesis Crimson Mesh Kit a fentieket egybevéve egy komolyabb felszerelés, a már ismert (és ár-érték arányban erős) Advanced Drum Module mellé kapunk egy masszív, impozáns hardware szettet, amellyel kiegészítve ez a felszerelés jogosan foglalhatja el helyét a felső kategóriás elektromos dobok között.

 

Szalay Dániel

 

< Vissza az előző oldalra
Top