• Disztribúció / Nagykereskedelem / Projekt

0 termék

Marantz Pro 2016-os új termékek – Minőség és design karöltve

2016. szeptember 14.

A nagy múltú Marantz Professional megannyi új termékkel jelentkezett 2016-ban. Az ár/érték arányban remekül pozícionált, minőségi eszközök között mindenki megtalálhatja a hozzá illőt, legyen szó média lejátszóról, profi kondenzátor mikrofonról, hangfogóról, kézi hang- és videó rögzítőről. Sok hasznos, stúdióban használatos kiegészítő található a palettán, illetve a filmkészítésben dolgozó hangmérnökökre is gondolt a gyártó, mikor megalkotta kamera- és puskamikrofonjait, valamint az ezekhez tartozó mikrofontartó rúd termékcsaládot.

Marantz Pro 2016-os új termékek – Minőség és design karöltve

A Marantz Pro új mikrofonjai igen széles skálán mozognak: hét új mikrofon modelljéből (ebből hat nagymembrános kondenzátor mikrofon, egy dinamikus) kettő USB-s változatban is megvásárolható – ezekkel könnyedén, külső interface nélkül is készíthetünk hangfelvételt.

Az MPM széria kivétel nélkül nagymembrános kondenzátormikrofonokat foglal magába. Az MPM-1000 rendkívül költséghatékony megoldás otthoni stúdiózásra, tripod állványt és shockmount-ot is kapunk baráti áron. Ha az MPM-1000U modellt választjuk, hangkártyára sincs szükségünk, a mikrofonból egy USB kábellel egyből csatlakozhatunk számítógépünkhöz, és már indulhat is a felvétel.

Az MPM-500A készletben a mikrofon mellett megannyi kiegészítőt is találunk, a shockmount, és a tripod állvány mellett szélfogó szivacsot, kábeleket, valamint a +48 V-os fantomtápot biztosító külső tápegységet is megtaláljuk. Ezt a tápegységet, a Phantom Pack-et külön is megvásárolhatjuk: ezzel a kis eszközzel két kondenzátor mikrofont használhatunk, akkor is, ha keverőnk, illetve hangkártyánk nem alkalmas fantomtáp biztosítására.

Az MPM-1500 extra kezelőszervekkel is bír, mélyvágó és jelszint csökkentő kapcsoló is van a mikrofonházon. 34 mm-es membránnal készül már, akárcsak a termékcsoport magasabb típusszámú, értékesebb darabjai. Őt követi a sorban az MPM-2000, és USB-s változata, az MPM- 2000U, már aranyozott membránnal, alacsonyabb saját zajjal, és magas max. SPL (137 dB) értékkel, így egy meglehetősen univerzálisan felhasználható mikrofon, profi stúdiók, hangmérnökök számára.

Az MPM-3000 a Marantz Pro nagymembrános kondenzátormikrofonjainak csúcsmodellje, a 2000-esnél még nagyobb jel/zaj aránnyal és hangnyomás bírással, valamint alacsonyabb saját zajjal. Rendkívül részletgazdag hangjával tökéletes komolyabb stúdiós felhasználásra, legyen szó finom énekhangról, vagy akár üstdobokról. Az MPM-3500 több paraméterében különbözik a korábbiaktól, ribbon (szalagos) működési elvű, ezen kívül az összes eddig említett mikrofontól eltérően nem kardioid polár karakterisztikájú, hanem 8-as, így célirányos felhasználáshoz ajánlott (pl. MS mikrofonelrendezés, két hangforrás egyidejű rögzítése egy mikrofonnal, térmikrofonozás). Mélyvágó kapcsolóval is rendelkezik.

A 2000, 3000, 3500-as modellekhez shockmount-ra rögzíthető popfilter-t kapunk, ezen kívül a mikrofon és kiegészítői szállítására és tárolására tökéletes táskát.

Nagymembrános kondenzátor mikrofont találunk a rádiózásban használatos Pod Pack 1-ben is, az asztalra rögzíthető, praktikus, hajlékony állvány mellett. A szintén podcast alkalmazásra fejlesztett USB-s Retrocast az egyetlen dinamikus működési elvű mikrofon a Marantz Pro új termékei közül, nevéhez híven klasszikus megjelenéssel bír, tripod asztali állvánnyal és kábellel érkezik.

Mostantól puskamikrofonokat is vásárolhatunk a Marantz Pro-tól, mozgókép készítésekor, tudósításkor illetve távoli hangforrások felvételekor is nagy hasznát vehetjük az Audio Scope család tagjainak. Az SG-5B elektret kondenzátor kameramikrofon választható kardioid és szuperkardioid iránykarakterisztikával, XLR kimenettel, míg az SG-5BC beépített 3,5 mm-es csatlakozóval készül. Az SG-9P és hosszabb változata, az SG-17P még komolyabb eszközök tudósításhoz, filmfelvétel készítéséhez. Használatukhoz elengedhetetlen a célnak megfelelő mikrofonrúd, ilyen a négy részes, max 2,7 m-re kihúzható Audio Scope B9 és B9-C, valamint az öt részes, max 3,3 m-re kihúzható B11 és B11-C. A C-re végződő megnevezésű termékek beépített XLR kábellel rendelkeznek, ami egyedülálló szolgáltatás a mikrofontartó rudak világában.

A már korábban említett Phantom Pack külső +48 V-os tápegységen kívül a Marantz Pro más eszközökkel is kedveskedik a felvételt készítők számára. Ha a felvevő helységünk akusztikája nem kifogástalan, illetve még nagyobb izolációra vágyunk, hangos élő koncerteken, vagy szabadtéren szeretnénk felvenni, a mikrofonba visszajutó kevésbé hasznos környezeti zajokat jelentősen lecsökkenthetjük a Sound Shield család valamelyik tagjának hathatós segítségével. Az eredeti Sound Shield öt paneljából kettő fokozatosan kihajtható, így finomhangolhatjuk a mikrofon körüli teret, attól függően, mekkora izolációra vágyunk. Állványra és asztalra egyaránt helyezhetjük. A Soundshield Live változat paneljai nem mozgathatóak, tömege és mérete kisebb, élő felhasználásra tervezték. A Soundshield Compact a család legkisebb tagja, összecsukható, akár táskában elfér. Mobil alkalmazásra fejlesztették, bárhova magunkkal vihetjük tulajdonságainak köszönhetően.

Két aktív monitorhangfallal is bővült a választék, a Studio Scope 3 és a Studio Scope 4 10 W-os és 20W-os teljesítményű referencia hangfalak, 3”-os illetve 4”-os mélysugárzóval. Asztali zeneszerkesztéshez ajánljuk azoknak, akik részletesebb hangzásra vágynak kedvező árért.

Egy három független kimenettel rendelkező fejhallgató erősítő is bekerült a Marantz Pro választékába. A PHA3 belső akkumulátorral (2x AA elem), és külső tápegységével is használható, valamint Loop kimenetén át tovább fűzhetjük a bemenetére érkező jelet más eszközökre (keverőre, hangkártyára, másik fejhallgató erősítőre).

Médialejátszó is helyett kapott a megújult kínálatban, a PMD-326C egy rack-be szerelhető eszköz, CD-t és MP3 fájlokat is lejátszik, USB háttértárolóról is. 3.5 mm-es aux bemenetről külső hangeszközt is csatlakoztathatunk. RCA és profi, hangosításhoz is használható XLR kimenetekkel is rendelkezik. Infravörös távvezérlővel is irányíthatjuk, ami része a csomagnak.

Mint a korábbi bemutatásokból is kiderült, a Marantz Pro idén sem tétlenkedett, mikor új termékek bevezetéséről van szó. Nem csupán kiváló minőségű hangeszközeik és kiegészítőik vannak, a külcsínre is odafigyelnek, termékeik rendkívül elegáns megjelenésűek, az olcsóbb árfekvésekben is odafigyeltek a tetszetős dizájnra. A termékek széles palettájának köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja a pénztárcájának és az igényeinek tökéletesen megfelelő eszközt. A termékek fokozatosan kerülnek a hazai szaküzletekbe, és hamarosan egyre több helyen, egyre több típus lesz elérhető és kipróbálható.

Vándor Erik

< Vissza az előző oldalra
Top