• Disztribúció / Nagykereskedelem / Projekt

0 termék

Numark

A cég eltökélt az új technológiák fejlesztésében és alkalmazásában, amelyek bármely szinten levő DJ-k mixelési élményéhez hozzájárulhatnak. A Numark olyan termékekkel ruházza fel a lemezlovasokat, amelyek kombinálják a klasszikus érzést a páratlan előadási lehetőségekkel. 40 éves történelme során a Numark számtalan esetben mutatott be az iparágban elsőként terméket, például az első beépített sampleres keverőt, a DM 1775-öt, az első professzionális dupla CD lejátszót, a CD 5020-at, az első merevlemez-alapú DJ rendszert, a HDCD1-et, az első iOS alapú DJ rendszert, az iDJ-t, és az első motorizált DJ vezérlőfelületet, a CDX-et, amely később az NS7, V7 és az NS7II és NS7 III kontrollerekben is alkalmazásra került. A Numark az inMusic Brands büszke tagja.

A Numark története

Több, mint 40 éve a Numark a DJ-k szükségleteit élvonalbeli technológiákkal kombinálja, így folyamatosan vezető termékeket állít elő. A Numark egyértelműen a csúcsot tűzi ki maga elé az előadás-központú készülékek tervezésekor, legyen szó hobbi- vagy professzionális alkalmazásról.

A maroknyi eredeti DJ márka között a Numark alapítása Edisonban (New Jersey) történt, Harry és Robert Kotovsky által 1971-ben. Ez idő tájt a Numark kiépítette keverőkből, lemezjátszókból és hangfalakból álló palettáját, amely a DJ iparág vezető gyártójává tette a Diszkó éveiben.

A 80-as években ismét letette a névjegyét, bemutatkozott az első beépített sampleres keverő, az DM 1775. Korábban a DJ-k korlátozott lehetőségekkel rendelkeztek a bejátszások tekintetében, egy további kazettás decket kellett alkalmazni a kereséshez és beállításhoz. A DM 1775-tel megvolt a lehetőség minták felvételére és lejátszására, így a DJ-k széleskörűen alkalmazták, akár a saját hangjukkal is.

1990-ben a fejlesztések során bemutatta a világ első dupla CD-lejátszóját, a CD 5020-at. A rackbe helyezhető, két komponensből álló kialakítás gyakorlatilag az összes forgalomban levő dupla DJ lejátszó formáját meghatározta, és megváltoztatta a DJ-k zenével való kapcsolatát. A DJ szakma világa a zene forrását tekintve az „átmenet állapotába” került, ahogy a következő cégvezető nevezte.

1991-ben Jack O’Donnell a Stanton Magnetics korábbi marketing- és értékesítési vezetője megvásárolta a Numarkot. Minden eddiginél jobban koncentrálva a technológiákra és innovációkra, több fronton is fejlesztéseket indított, élvonalbeli DJ felszerelések megalkotását tűzte ki célul, mind a dizájn, mind a funkcionalitás terén. A Numark hamarosan kiemelkedett a piac szereplői közül, amely ebben az időszakban javarészt keverőkre, lemezjátszókra, valamint CD-lejátszókra korlátozódott. Napjainkban – minden eddiginél szélesebb kínálat mellett – a Numark a megbízható minőség, az elegáns megjelenés és az intuitív kezelhetőség szinonimája.

Az 1990-es évek elmúltával egyre több lemezlovas használta a számítógépét zenék forrásaként a lemez vagy CD helyett. A Numark látta a lehetőségeket, és innovatív koncepció formájában bemutatásra került az egyik első DJ szoftvervezérlő, a DMC 1. A klasszikus dupla CD-s kialakítás – akár a CD 5020 esetében – lehetővé tette a DJ-k számára a zökkenőmentes váltást CD-ről szoftvervezérlésre.

Habár a digitális média gyorsan háttérbe szorította a régi formátumokat, a Numark a tradicionális ágat sem hanyagolta el – 2002-ben megjelent az áttörő hatású TTX lemezjátszó. A TTX fő vonzereje a kialakításában és sokszínűségében rejlik. Mellőzve az évtizedeken át uralkodó szögletes formákat, a TTX elegáns ívekkel operál, több tervezési elemet elsőként bemutatva. A TTX átütő tervezési sajátosságai nem csak más Numark termék alapjául szolgáltak, hanem az iparban is új sztenderdeket hoztak létre.

A 2000-es évek elején a digitális média nem csak a DJ szakmában hozott változásokat, hanem az átlagos felhasználók világában is. Az Apple iPod piacra kerülése egy új központot hozott létre a digitálisan tárolt és lejátszott zeneszámok világában, a merevlemez (később flash drive) kulcsszerepet kapott az összes iparágban. Az iPod hamarosan komoly sikereket ért el, mind a felhasználók, mint a DJ-k körében. A Numark nem vesztegette az időt, az új idők szellemében megjelent egy, a DJ-k speciális igényeit szem előtt tartó készülék. 2003-ban piacra került a HDCD1, amely elsőként kínált beépített merevlemezt. A DJ-knek többé nem kellett rengeteg CD-t cipelni, még a számítógépet is mellőzhették. A HDCD1 kialakítása a megszokott rack-formátum mellett tárolta a teljes zenei könyvtárat.

Napjainkban a Numark a világ egyik legnagyobb DJ-technikai gyártója, világméretű disztribúcióval. A kezdetekkor a Numark keverők testesítették meg a vágy tárgyát, ma ugyanezt képviselik a digitális DJ kontrollereik. A lehengerlő NS7-es motorizált DJ kontroller bemutatásával a Numark egyesítette a technikai tudás legjavát a több évtizedes DJ-központú fejlesztéssel: az eredmény egy zökkenőmentes integrációt nyújtó, erőteljes rendszer. Az NS7-tel lehetővé vált az előadás olyan szintje, amelyet digitális média felhasználásával még soha nem sikerült elérni. A lemez látványának, érzetének és hangjának pontos digitális  reprodukciójával sikerült kombinálni a különböző korszakok meghatározó DJ élményét olyannyira, hogy szinte megkülönböztethetetlenek lettek egymástól.

A Numark több nemzetközi irodát működtet: az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Taiwan szigetén, olyan nemzetközi termékfejlesztő és mérnök gárdával, akik maguk is lemezlovasok és zenészek.

A Numark több világmárka felvásárlásával cégcsoporttá nőtte ki magát, és a márka az inMusic Brands legrégebbi ékköve.

< Vissza az előző oldalra
Top